tiistai 4. kesäkuuta 2013

Edvininpolun puiston leikkialue (Lystitie)



Kiipeilyteline-liukumäki


Pienten leikkialue






Taulu, johon lyömällä kuuluu eläinten ääniä




Puiston perällä köysirata ja keinulauta-karuselli 

Kiipeilyseinä ja tasapainolaudat


Mäen päällä erillään oleva kiipeilyteline

Tuolla nurmikon reunassa olisi mainio paikka laittaa monta piknikpöytää! 


Ympäristö: Vaasan uusin ja varmasti myös suurin leikkialue on Lystitien leikkialue Purolassa. Nimensä mukaisesti kyseessä on leikkialue, sillä puiston päästä päähän on pitkä matka. Kovin suuren lapsilauman valvominen täällä voikin olla hankalaa. Uudenkarhean puiston istutukset ovat vielä luonnollisesti pieniä, mutta kasvaessaan kaunistavat puistoa. Tilavasta parkkipaikasta plussaa! Itse tykkään myös enemmän täällä keinujen alla käytetystä turvamatosta turvahiekan sijaan, sillä matto ei mene kenkien sisään. Puisto on todella aurinkoinen ja ainakin testipäivänä sinne osui sopiva tuuli niin, ettei hyttysiä ollut lainkaan.

Laitteet: Kiipeilyteline-liukumäki, rekka, kaksi vieterikeikutinta, pienten liukumäki-hiekkalaatikko, kaksi pienten keinua ja yksi isojen keinu, korikeinu, taulu, johon lyömällä kuuluu eläinten ääniä, karuselli, tasapainolaudat, kiipeilyseinä, köysirata, keinulautakaruselli, kiipeilyteline 

Aikuisille: penkkejä siellä täällä pitkin puistoa, piknikpöytä

Testihenkilön suosikki: eläinäänitaulu

Yleisarvio: Vaikka puisto on mielestäni kiva ja sinällään onnistunut, näen tässä alueessa potentiaalia paljon parempaan, nimittäin koko kaupunkia palvelevaan "ulkoilmahoploppiin". Alue on suuri, mutta sieltä löytyy sama määrä leikkivälineitä kuin perusleikkipuistosta. Isommalle alueelle levitettynä, tosin. Jos täällä olisi tuplana keinut, vieterikeikuttimet sun muut, vaikka kaikki, sekä ainakin viisi piknikpöytää, tässä olisi potentiaalia lapsiperheiden olohuoneeksi ja sunnuntairetkikohteeksi. Edvininpolullakin voisi samalla piipahtaa. 

Arvosana: 4/5


1 kommentti:

  1. Vielä voisi mainita että talvella puistossa on todella iso pulkkamäki :) Itseäni vähän harmitti että varjon paikkaa ei puistossa oikein ole, mutta äkkiähän puut kasvavat.

    VastaaPoista