keskiviikko 11. syyskuuta 2013

Onkilahden toimintapuiston uudistuksessa ajateltu esteettömyyttä

Kävimme tänään aamupäivällä testaamassa Onkilahden toimintapuiston leikkialueen uudistuksen. Suurelta laivakiipeilytelineeltä vähän rantaan päin on tullut paljon uusia leikkivälineitä. Niitä hetken katseltuani huomasin, että ne on valittu hyvin liikuntarajoitteisille sopiviksi. Osa laitteista on sellaisia, joita olen nähnyt Helsingissä Ruskeasuon esteettömässä leikkipuistossa käydessäni. Olisiko kyseessä siis Vaasan ensimmäinen esteetön leikkialue? Tästä isot aplodit kaupungille! 

Leikkialueelle on lisätty kuvissa näkyvät laitteet (myös osa vanhoista mukana).

- Rummut
- Ksylofoni
- Trampolini
- Laiva
- Vieterikeikutin
- Vauvakeinu ja nojatuolikeinu (valjaat puuttuvat)
- Hiekkalaatikko sivupöydällä
- Talo
- Pujottelutolpat
- Piknikpöydät, joista toisessa ei penkkejä, eli sen viereen pääsee pyörätuolilla
- "Aurinkolaverit" puiston reunalla

Tässä puistossa viihtyy mahdottoman hyvin myös normaalisti liikkuva lapsi. Verrattuna Ruskeasuon esteettömään leikkipuistoon tämä näyttää paljon enemmän tavalliselta leikkipuistolta. Onkilahden toimintapuisto on nyt entistäkin parempi ja käyn päivittämässä aikaisempaan postaukseen paremman arvosanan. Nyt kun iso laiva vielä olisi hieman lähempänä, niin tämä hipoisi täydellisyyttä. Testihenkilömme oli erityisen innoissaan trampoliinista ja soittimista.

Arvosana 5/5


Lue aikaisempi postaus samasta puistosta täältä.



Tännekin pääsee pyörätuolilla!




Kuvassa näkyvästä sinisestä keinusta puuttuu vielä turvavaljaat, mutta niiden asennuksen jälkeen keinu soveltuu myös liikuntarajoittelisille käyttäjille. Kuvassa näkyvän vieterikeikuttimen kaltaisia keikuttimia on Helsingissä esteettömässä leikkipuistossa (samoin kuin tuollaisia sinisiä keinuja), joten sekin soveltunee liikuntarajoitteisille. 



Hiekkalaatikon reunalla on pöytätaso, jossa on kaksi kaarevaa syvennystä. Päättelin, että syvennyksiin voi mennä pyörätuolilla, jolloin pöytätason päällä voi leikkiä hiekkaleikkejä. Taustalla olevaan taloon mahtuu myös pyörätuolilla. 


Ovatko nämä tolpat pujotteluun vai mihin tarkoitettuja, en tiedä. Jos ajatukseni esteettömästä leikkipuistosta pitävät paikkansa, ehkä tämä on pujottelurata pyörätuolille. Alusta tosin on viettää reunoiltaan. Onko takana oleva kiviaidoilla rajattu kenttä ehkä luistelua varten? Aika näyttää. 




1 kommentti:

  1. Hei pakko nyt kommentoida, tästä blogista ollut tosi paljon apua, ja miten kiva kun tälläsen projeltin oot jaksanut tehdä. Vaasan kaupungin sivuilla ei mitään tietoa ole, joten tämä on supet hyödyllinen :) kiitos sulle

    miopoikanimio.blogspot.com

    VastaaPoista